Om belysning

Hus med belysning

 

Rätt ljus är bra för plånboken, välbefinnandet och tryggheten

 
Belysning har generellt blivit allt viktigare för oss. Med anledning för vikten av belysning behöver vi rätt ljus i våra hem både för trevnad och för att kunna anpassa belysning efter de behov vi har, vilka är olika beroende på familjens storlek och hur vi lever.

I genomsnitt är cirka 25 % av hushållselen i ett normalhem kostnad för belysning. Teknikutvecklingen har de senaste åren varit enorm, inte minst tack vare modern LED- och styrteknik. Modern teknik gör att man enkelt kan styra belysningen efter till exempel mängden dagsljus och närvaro så att man bara använder precis så mycket ljus som behövs, när det behövs och där det behövs.

I dag finns mängder av olika ljuskällor och armaturer och i våra hem finns takbelysning, golvlampor, spotlights, fönsterbelysning med mera. Oavsett ljuskällans typ har vi idag mer förståelse för vikten av att använda rätt ljus som till exempel LED-belysning som är både mer ekonomisk och mer miljövänlig.

En annan aspekt av bra ljus är ökad trygghet. Med dagens teknik och möjligheter att styra ljus kan en väl genomtänkt utomhusbelysning både öka tryggheten och skapa rum i trädgården, på uppfarten, vid entrén etc.

Genom att byta ut vanliga glödlampor mot lågenergilampor och/eller LED kan du spara mycket pengar genom lägre energiförbrukning. Ett annat sätt att spara energi samtidigt som du får en mer harmonisk och mysig stämning är att installera dimmers. Genom att addera till rörelsevakter, ljussensorer och timerfunktioner eller installera en KNX-lösning (smarta hus) kan du ytterligare optimera energibesparingen.

Vi arbetar tillsammans med elinstallatörer över hela landet som har kompetens att hjälpa dig välja rätt belysning utifrån just dina behov. När du skickar in en intresseanmälan till oss sätter vi dig i kontakt med en installatör som hjälper dig.