Om Smarta Hus

KNX paneler

 

Står du i färd med att bygga nytt hus, eller renovera ett äldre? Varför inte passa på att få in lite funktion i väggarna? Idag installeras det flesta elsystem i villor och lägenheter med teknik som uppfanns i början av 1900-talet. Skulle du acceptera att elsystemet i din bil var från den tiden? Troligtvis inte, du skulle inte få alla bekvämligheter som du idag är van vid. Men varför gör vi det i våra hus, kanske för att du inte vet vad du kan förvänta dig av en teknikinstallation idag, låt oss gå igenom några av fördelarna:
 

Husets olika lägen

När man lämnar huset skall man inte bekymra sig över om allt är släckt och när man kommer hem så skall man välkomnas av huset, inte tvärtom. När kvällen kommer skall belysningen enkelt ge en behagligare stämning och när man går och lägger sig skall man inte varje kväll kliva upp och släcka lyset man glömt.
 

Vardaglig användning

Automatiska funktioner underlättar och skämmer bort men de får inte ta överhanden. Allt fungerar som man är van vid, behöver man mer ljus så tänder man ljuset eller dimrar upp och vill man släcka så gör man det.
 

Säkerhet

Har du larm installerat i huset så är syftet i första hand att avskräcka, och i andra hand att göra sig informerad om att ett inbrott har skett. Inget av dessa är fel men det bästa vore nog att ingen ens tog reda på att du hade larm. Ytterst få inbrott sker i ett hus när folk befinner sig där så varför inte se till att det verkar så? Om larmet ändå aktiveras varför inte ge inkräktaren en björntjänst, tänd ljuset så slipper han ficklampan det torde gå snabbare att få det avklarat då.
 

Hemlängtan? Hör av dig!

Sitter du på kontoret och undrar om det är lika mulet hemma, varför inte se efter? Alla funktioner du använder hemma är även säkert åtkomliga från Internet eller smartphone med t.ex en App från Xxter. Inte så att du kan mata katten men nog kolla att larmet är ok och att temperaturen inne inte har sjunkit pga. ett öppet fönster eller annat fel.
 

Årstider och andra tider

På sommaren lyser solen praktiskt taget dygnet runt, att hösten kommer märker du när ytterbelysningen är tänd när du kommer hem efter jobbet i början på augusti. Att hösten börjar ta slut märker du när isskrapan från förra vintern är spårlöst borta, då är det dags att koppla in sladden till motorvärmaren. Har du inte ställt in automatiska tider för motorvärmaruttaget kan du ju alltid surfa in och slå på det med webbläsaren medan du äter frukost. Julen närmar sig, stjärnorna i fönstren får du hänga upp själv men att sedan tända dem varje dag det slipper du förutsatt att du ställt in tider, värderar du ditt privatliv högt kan du göra inställningarna från jobbet.
 

Funkar allt som det ska?

Är du sällan inne och tittar i el-centralen? Om avloppspumpen krånglar eller om värmepumpen har kört torr når de dig kanske säkrast via e-post. Är du på semester kanske du vill ha ett SMS om jordfelsbrytaren slagit av, då får du dessvärre berätta för grannen vart du brukar gömma nyckeln, fördelarna kan ibland uppväga nackdelarna, speciellt om du är på skidsemester.
 

Tekniken bakom?

Nu har vi berättat lite vad du kan göra med ett system i huset, men vi tror att du kanske vill veta vad som gör att du får allt detta? Tekniken är beprövad och skandaliserad och installeras i tusentals hem över hela Europa och du har en massa snygga produkter att välja på bland en massa olika leverantörer. Och det bästa av allt, det behöver inte kosta en förmögenhet, du kan välja ett enkelt system till att börja med för att sedan addera funktioner och produkter efter hand.
 
Vi hoppas att du kanske blivit intresserad och undrar vad detta kan kosta för dig? Då tar du kontakt med oss och våra specialister som kan hjälpa dig att få ett bekvämare och komfortablare hus! Välkommen!