Om trygghet

Kameraövervakningspaket

 

Trygg och säker hemmiljö!

Det flesta hem råkar aldrig ut för inbrott eller andra intrång, men varje år drabbas tusentals människor. För det flesta är det en traumatisk upplevelse att komma hem och upptäcka att någon rotat runt i ens personliga saker och att man blivit av med värdefulla föremål. Det finns en massa saker man kan tänka på för att försvåra inbrott eller att helt enkelt minimera risken för det. Några exempel är att ha godkända lås och låsa dörrarna även när du är hemma (förhindrar smygtjuven) och kanske låta radion gå på timer så att det hörs ljud från huset. Eller att ha utomhusbelysning med rörelsevakt vid entré och altandörrar samt använda en brevlåda med lås för att försvåra identitetsstöld.
 
Men det finns mer saker att göra och då pratar vi om inbrottslarm och trygghetskameror. När du väljer ett inbrottslarm så finns två vägar att gå, antingen ”abonnerar” du på ett från ett larmbolag och betalar en månadskostnad eller så köper du ett larm av din elinstallatör. Det senare fallet blir i längden mycket mer kostnadseffektivt och du har en större frihet att få larmet precis som du vill. Det finns idag olika typer av larm, både trådlösa och trådbundna och du väljer själv om du vill koppla ditt system till ett larmbolag och du kan också bli notifierad via sms eller mejl alternativt uppringning.
 
När det gäller trygghetskameror så krävs inget tillstånd såvida du bara filmar din tomt eller i ditt hus, däremot skall du alltid skylta upp att det finns kameror installerade. Med digitala kameror som man kopplar till en inspelare blir bildkvalitén alltid bättre än enkla system. Skall man ändå kosta på en installation vill man dessutom kunna få en bra bildkvalité och ha möjlighet att från telefon eller dator se inspelning i realtid. Tänk på att använda kameror och system som stöder en standard, det innebär att du kan koppla olika typer av kameror till ditt system utan att vara beroende av en leverantörs produkter.
 
Inbrottslarm och kameraövervakning minskar risken för inbrott och skulle det ändå inträffa så har polisen tillgång till dina kamerabilder och sannolikheten att kunna fälla en inbrottstjuv i en rättegång är betydligt högre.
Om du tycker detta verkar intressant och du vill veta mer som kan du kontakta våra professionella installatörer som hjälper dig till den bästa lösningen. Vi arbetar med alla fabrikat på den svenska marknaden och hos oss får du en opartisk rådgivning utifrån dina behov.
 
Vill du läsa mer om kameror och ha mer teknisk information så finns en bra hemsida från en leverantör som heter Gigamedia klicka här för att läsa mer
 
Vill du ha hjälp eller ett förslag? Kontakta oss, vi hjälper dig få en tryggare vardag!